Το θέμα  είναι να πληρωθούν επιτέλους  οι εργαζόμενοι  άκαρπες ήταν τελικά οι προσπάθειες της διοίκησης της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας να διασφαλίσει έστω και τη στοιχειώδη λειτουργία της και έτσι η εταιρία οδηγείται σε οριστικό κλείσιμο. Σε επίσημη ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η γενική συνέλευση της εταιρίας περαίωσε τις εργασίες της εκφράζοντας την απογοήτευσή της για τις έως τώρα εξελίξεις, οι οποίες σε μια κρίσιμη για την ελληνική οικονομία στιγμή, οδηγούν μία από τις ιστορικότερες ελληνικές βιομηχανίες σε οριστικό κλείσιμο.

Η γενική συνέλευση των μετόχων υπενθυμίζει ότι οι προσπάθειες της εταιρίας και των εργαζομένων της, στην κατεύθυνση της επαναλειτουργίας μέσω της συνολικής παραγωγικής και οικονομικής της αναδιάρθρωσης, έτυχαν της επιβράβευσης επενδυτικών κεφαλαίων του εξωτερικού, τα οποία επί 7 μήνες διαπραγματεύτηκαν την εξαγορά της με τις πιστώτριες τράπεζες, χωρίς δυστυχώς ευτυχή κατάληξη. Δυστυχώς, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, οι πιστώτριες τράπεζες δεν είχαν στο σύνολό τους την ίδια στάση και ως εκ τούτου η Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία γίνεται ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα αποδιάρθρωσης του παραγωγικού ιστού της χώρας.

<a href=»http://textile.chem-net.gr/wp-content/uploads/2013/12/55_1.jpg»><img class=»aligncenter size-medium wp-image-153″ alt=»55_1″ src=»http://textile.chem-net.gr/wp-content/uploads/2013/12/55_1-300×230.jpg» width=»300″ height=»230″ /></a>

ΕΡΕΥΝΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΚΑΝΗΣ, ΘΩΜΑΣ ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ

ΣΤΕΛΛΑ ΣΟΥΛΙΑΡΑ, ΜΕΛΙΝΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ